werkwijze

gezondheid

Gezondheid van de hond staat voorop. Indien noodzakelijk wordt er doorverwezen.

klantgericht

Persoonlijk contact en uitgebreid aandacht voor de hulpvraag.

veilige omgeving

Een veilige omgeving creëren waar de hond de ruimte krijgt om te ontspannen en te leren.

Kennis

Behaalde diploma's en certificaten en up-to-date houden van kennis en ontwikkelingen.

CONTACT

Heb je een vraag, wil je meer weten over wat ik doe of wil je een afspraak inplannen? Je kan me bellen, mailen of laat een bericht achter via het contactformulier. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

KENNISMAKING

Hierin bespreken we de situatie en kijken we op welke manier ik jullie kunnen helpen. Wat heeft de hond nodig en hoe kunnen we dit bereiken. Is dit middels een Shiatsu behandeling, een ontspanningsmassage, een workshop of een training.

AFSPRAAK MAKEN

Wanneer ik wat voor jullie kan betekenen maken we een afspraak. Afhankelijk van de situatie kan er afgesproken worden op locatie of in eigen omgeving. We kijken hierbij naar de behoefte van de hond en wat voor de hond het fijnst kan werken. Mijn werkgebied is Eindhoven en omgeving (Son en Breugel, Lieshout, Nuenen, Helmond, Geldrop, Heeze-Leende, Waalre, Aalst, Veldhoven, Best).

Wanneer het gaat om een shiatsu behandeling lees dan ook onderstaande info.

INTAKE SHIATSU

Shiatsu behandeling bij specifieke klachten: Voorafgaand aan een eerste afspraak wordt altijd gevraagd een uitgebreid anamnese formulier in te vullen. Dit formulier is onderdeel van de Intake en wordt tijdens de eerste afspraak besproken. Diverse vragen over de gezondheid en levenssituatie van de hond. Ingevulde antwoorden geven mij een zo compleet mogelijk beeld over de situatie en of er mogelijk andere klachten en factoren een rol spelen bij de klacht aan de oppervlakte. Factoren als gedrag, voeding, stress, omgeving, dagelijks leven en medische geschiedenis. 

Elke hond is uniek. Elke lichaam is uniek. Dit vraagt om een persoonlijke aanpak. Ik verbind mogelijke aanknopingspunten uit de anamnese en stel per sessie een plan op. Het gebeurt ook dat er tijdens de sessie van het vooropgestelde plan afgeweken wordt. De hond en zijn reacties zijn hierin leidend. Reacties in gedrag, als fijn of niet fijn, maar ook (onbewuste) fysieke reacties van de hond op bepaalde acupressuurpunten geven mij veel informatie of ik op de goede weg zit of het plan moet bijstellen. Zo komen er gaandeweg soms ook andere aandachtspunten aan het licht. Aandacht, flexibiliteit en creativiteit zijn belangrijk voor een effectieve behandeling. Tijdens de behandeling worden ook eventuele vervolgstappen besproken.