Augustus 2021

Wat een vooruitgang!

FEEDBACK na 3 Shiatsu sessies:

👉🏻 Het is fijn om te zien dat ze zoveel beter in haar vel komt te zitten. Dat geeft voor beide veel plezier en zorgt ervoor dat alles beter gaat. Als je andere honden en baasjes zo ook kunt helpen zou dat geweldig zijn.

👉🏻 Ze is veel relaxter wanneer ze buiten is, blijft rustig bij het zien van een andere hond op afstand en ze snapt veel minder naar andere honden. Ik loop nu ook vaker met 2 honden tegelijkertijd.​

👉🏻 Ze vindt sneller haar rust in huis. Ook bij de aanwezigheid van kleinkinderen zien we een enorme verbetering, voorheen was dit moeilijk voor haar. ​

👉🏻 Het spel in huis met de andere hond is meer in balans, ik hoef minder in te grijpen.​

👉🏻 Mensen die haar even niet gezien hebben merken ook verschil op. ​

Super trots ben ik op Yoi voor de gemaakte stappen tijdens de Shiatsu behandelingen en de stappen die in en om huis al gemaakt zijn na 3 sessies. Ook haar baasje heeft hier een hele grote bijdrage aan geleverd door actief met de massagetechnieken, acupressuur- en trainingstips aan de slag te gaan. 

Lees hieronder meer over de hulpvraag en het proces tijdens de behandelingen. 

poedel

HULPVRAAG in de kort: Anderhalve maand geleden maakte ik kennis met Yoi, een poedel van 8 maanden. Onbekende situaties, passeren of het zien van honden vindt ze spannend en verlopen daardoor vaak onrustig. Ook is ze terughoudend in het contact met mensen, waarbij ze onzeker / schrikkerig weg springt wanneer men dichtbij komt. In huis kan ze steeds beter haar rust vinden, maar dit is wel een aandachtspunt.

SESSIE 1 – Bij binnenkomst krijg ik een warm onthaal door 2 andere honden in huis, Yoi kijkt op veilig afstand. Eenmaal aan tafel durft Yoi, door de andere honden, iets dichterbij te komen. Bij een minimale beweging springt ze achteruit. Uiteindelijk durft ze toch wat aan mij te snuffelen met haar achterpoten zo ver mogelijk bij mij vandaan. Na het bespreken van de anamnese probeer ik haar vertrouwen iets te winnen, een hele uitdaging.

We besluiten naar een vertrouwde plek in huis te gaan waar ze altijd lekker met haar baasje kan kroelen en ontspannen. Fysiek contact maken blijkt ook hier een uitdaging. Terwijl haar baasje haar kriebelt waarbij ze ontspant, kan ik haar heel eventjes voorzichtig aanraken. Een klein stapje. Ik wil er geen druk op leggen en haar wegjagen. Enerzijds ontspant ze door aanraking van haar baasje, anderzijds zie ik een gesloten alerte lichaamshouding door het onbekende.

Ik besluit enkele massagetechnieken uit te leggen zodat er in de daaropvolgende week geoefend kan worden. Zo kan Yoi wennen aan een paar massagetechnieken en kan er een begin gemaakt worden met het creëren van fysieke en mentale ontspanning. Terwijl haar baasje hiermee oefent zie je Yoi direct ontspannen. Na een tijdje stap ik voorzichtig in. Het duurt even voordat Yoi het doorheeft. Ze kijkt op, ik zie haar nadenken. Ze legt haar kop weer neer. Wow, ze laat het gebeuren! Af en toe checkt ze weer even wat ik doe, maar het is goed! Voorzichtig ga ik een stapje verder. Ik tast het lichaam af en geef iets meer druk. Uiteindelijk kan ik zelfs enkele acupressuurpunten behandelen. Super, hier zie ik een hele andere Yoi! We besluiten dat het goed is zo en ronden af. We bespreken nog enkele acupressuurpunten welke tussentijds eenvoudig thuis ingezet kunnen worden om meer ontspanning te creëren. Deze combinatie werkt top! Haar baasje kan starten met ondersteuning bieden en Yoi heeft mij al een beetje toegelaten, een mooi begin!

SESSIE 2 – Binnenkomst vergelijkbaar met sessie 1. We starten nu op de trimtafel, een plek in huis waar ze verzorgd wordt en ook vertrouwd is met aanraking. Hier is ze afgelopen week ook al meerdere keren gemasseerd. In het begin heeft ze een gespannen houding, maar al snel weet ze, wat de bedoeling is. Ze gaat na een korte tijd uit zichzelf liggen en draait uiteindelijk zelfs op haar zij. Veel meer ontspannen, nog een klein beetje alert. En dan blijkt dat ze, wanneer er meer vertrouwen en duidelijkheid is, super makkelijk is met aanraking, waar dan ook. Ze weet zelf heel duidelijk al aan te geven welke plekken ze fijn vindt, waar ze behoefte aan heeft.

SESSIE 3 – Binnenkomst weer vergelijkbaar, maar dit keer is de eerste interactie met Yoi alweer iets sneller en intensiever. Na een korte gespannen houding op tafel volgt al vrij snel een totale overgave. Haar ogen gaan zelfs dicht. Bij massage richting haar buik draait ze nog meer open met haar achterpoot. Ze geeft haar buik / onderzijde meer bloot, een gebied dat tot nu toe nog niet zo goed bereikbaar was voor mij. Ook tijdens deze behandeling hebben we diverse massage- en acupressuurtips besproken.

SESSIE 4 – Ik zie nog een kleine aarzeling bij binnenkomst maar Yoi zoekt me meteen op. Wel voorzichtig. Eenmaal op de trimtafel leunt ze al vrij snel tegen me aan wanneer ik start met massage. Ze gaat liggen en ontspant. Ze laat het in volste vertrouwen allemaal gebeuren. Als ik klaar ben blijft ze liggen. Eenmaal van de trimtafel af zoekt ze een plekje waar ze vervolgens weer lekker gaat liggen. In eerdere sessies zag je haar weer wat sneller in de ‘aan’-modus schieten, fijn om te zien dat er nu meer rust is. Wanneer ze even later door het huis loopt valt het me op dat ze veel soepeler beweegt vanuit haar onderrug/heupen. Dit hadden de eigenaren afgelopen week ook al opgemerkt. Er is duidelijk meer ontspanning in haar lijf gekomen na deze sessies! Meer flexibiliteit fysiek én mentaal.

Herken je dingen vanuit je eigen situatie met je hond. Neem gerust contact met me op dan bespreken we samen wat ik voor je kan betekenen.