even voorstellen

gezondheid

Gezondheid van de hond staat voorop. Indien noodzakelijk wordt er doorverwezen.

klantgericht

Persoonlijk contact en uitgebreid aandacht voor de hulpvraag.

veilige omgeving

Een veilige omgeving creëren waar de hond de ruimte krijgt om te ontspannen en te leren.

Kennis

Behaalde diploma's en certificaten en up-to-date houden van kennis en ontwikkelingen.

Even voorstellen!
Mijn naam is Linda van den Ekart. Helemaal bovenaan zie je me samen met mijn allereerste hond, een Dwergkeeshond. Vanaf het moment dat Sam, de inmiddels 10-jarige Rhodesian Ridgeback, als pup in mijn leven kwam ben ik me meer gaan verdiepen in hondengedrag, leerprincipes en gezondheid. Het eerste jaar zijn we samen op cursus gegaan en hebben we veel geoefend. En opnieuw toen het even tegenzat, het opvoeden van een puber viel namelijk niet altijd mee.

In 2016/2017 heb ik de opleiding Kynologisch Instructeur gevolgd aan de Martin Gaus Academie. Sindsdien geef ik les op de Martin Gaus Hondenschool Eindhoven en begeleid ik eigenaren met hun hond. 

In die tijd dat ik mijn kennis uitbreidde realiseerde ik me dat onze super gevoelige Sam stiekem best regelmatig moeite had bepaalde dagelijkse prikkels te verwerken. Dit resulteerde in onrustig, ongewenst gedrag en een emmer die steeds sneller overliep.

Tijdens een workshop ontspanningsmassage, welke ik ben gaan volgen om meer rust en ruimte te creëren in zijn koppie, ben ik me gaan beseffen dat gedrag, fysieke en mentale klachten een relatie met elkaar kunnen hebben. Maar ook dat je door het geven van massageprikkels lichaam en geest kan beïnvloeden. Hier wilde ik meer van weten! Inmiddels ben ik gediplomeerd Kynologisch Masseur en Kynologisch Shiatsu Specialist, beide opleidingen gevolgd bij Dogs in Shape. Tijdens de shiatsu opleiding leerde ik naast massagetechnieken veel over de werking van het lichaam; spieren, gewrichten, huid, organen, bloed, hormonen en het zenuwstelsel. Ook verdiepte ik me in de TCM (Traditional Chinese Medicine); de vijf elementen, Yin Yang, Qi, energiebanen (meridianen) en acupressuurpunten.

Het is fijn om te ervaren dat je met hondenmassage en Shiatsu (acupressuur) de kwaliteit van leven voor de hond en eigenaar kan verbeteren. Niet alleen door meer ontspanning te creëren waardoor gedrag beter te beïnvloeden is, maar ook door fysieke klachten te verhelpen of te verlichten. Een Shiatsu hondenmassage kan dan ook zeer goed ondersteunend werken in combinatie met bijvoorbeeld een training of een andere therapievorm.

opleiding / cursus / workshop / lezing

 • 2023 Bouw & beweging – Kynokien
 • 2023 Magnetiseren – Terreel Academie Holistische Geneeswijze
 • 2022 Hondenvoeding – Pure Instinct / Into The Wild
 • 2022 Kinesiologisch tapen – SVPS Education
 • 2022 K9 Fitness – Edupet
 • 2021 Over voeding gesproken – Sab Sem Voeding & Training
 • 2021 Aromatherapie – Academie Paard en Hond
 • 2021 Kinesiologisch testen – TCM Academie voor Dieren
 • 2021 Hond on the move; bewegen is een basisbehoefte – Edupet
 • 2020 Kynologisch Shiatsu Specialist – Dogs in shape
 • 2020 Voeding en suppletie voor sporthonden – Into The Wild
 • 2020 Detectie SIFD 1 – Out of the box with dogs
 • 2020 Omgaan met je ouder wordende hond – Raad van Beheer
 • 2019 Kynologisch Masseur – Dogs in shape
 • 2019 Hondenspiegel snuffeldag
 • 2018 Agressie & stress – Tinley / Dierenasiel Doornakkers
 • 2017 Kynologisch Instructeur module 3: Didactische vaardigheden – Martin Gaus Academie
 • 2017 Kynologisch Instructeur module 2: Trainingstechnieken – Martin Gaus Academie
 • 2017 EHBO voor honden – Martin Gaus Academie
 • 2017 EMRA/ESTA Emoties bij honden – Martin Gaus Academie
 • 2017 Workshop Mantrailen – Martin Gaus Eindhoven
 • 2016 Kynologisch Instructeur module 1: Gedragsleer – Martin Gaus Academie
 • 2016 Ras & gedrag – Martin Gaus Academie
 • 2016 BAT behavior Adjustment Training – Service4Dogs

WERKWIJZe

contact

Heb je een vraag, wil je meer weten over wat ik doe of wil je een afspraak inplannen? Je kan me bellen, mailen of laat een bericht achter via het contactformulier. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

kennismaking

Hierin bespreken we de situatie en kijken we op welke manier ik jullie kunnen helpen. Wat heeft de hond nodig en hoe kunnen we dit bereiken. Is dit middels een Shiatsu behandeling, een ontspanningsmassage, workshop of training / begeleiding bij gedrag.

afspraak maken

Wanneer ik wat voor jullie kan betekenen maken we een afspraak. Afhankelijk van de situatie kan er afgesproken worden op locatie of in eigen omgeving. We kijken hierbij naar de behoefte van de hond en wat voor de hond het fijnst kan werken. Mijn werkgebied is hoofdzakelijk Eindhoven en omgeving, bijvoorbeeld Son en Breugel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Boskant, Lieshout, Nuenen, Helmond, Mierlo, Geldrop, Heeze, Leende, Waalre, Aalst, Riethoven, Veldhoven, Best. Daarbuiten ook mogelijk.

Wanneer het gaat om een Shiatsu behandeling bij specifieke klachten lees dan ook onderstaande info.

intake shiatsu

Voorafgaand aan een eerste afspraak wordt altijd gevraagd een uitgebreid anamnese formulier in te vullen. Diverse vragen over de gezondheid en levenssituatie van de hond. Ingevulde antwoorden geven mij een zo compleet mogelijk beeld over de situatie en of er mogelijk andere klachten en factoren een rol spelen bij de klacht aan de oppervlakte. Factoren als gedrag, voeding, stress, omgeving, dagelijks leven en medische geschiedenis. 

Elke hond is uniek. Elke lichaam is uniek. Dit vraagt om een persoonlijke aanpak. Ik verbind mogelijke aanknopingspunten uit de anamnese en stel per sessie een plan op. De hond en zijn reacties zijn hierin leidend. Reacties in gedrag, maar ook (onbewuste) fysieke reacties van de hond op bepaalde acupressuurpunten geven mij veel informatie over de vervolgstappen in het proces. Aandacht, flexibiliteit en creativiteit zijn belangrijk voor een effectieve behandeling. Tijdens de behandeling worden tips hoe zelf te ondersteunen en eventuele vervolgstappen besproken.

Voor specifieke informatie over een Shiatsu massage, een workshop en training klik op de buttons hieronder of neem contact met me op.