even voorstellen

Hoi, ik ben Linda van den Ekart. Hierboven zie je me samen met mijn allereerste hond, een Dwergkeeshond. Inmiddels heel wat jaren verder woon ik samen met mijn man en onze 7-jarige Rhodesian Ridgeback Sam in Eindhoven.

Vanaf het moment dat Sam in ons leven kwam ben ik me meer gaan verdiepen in hondengedrag, leerprincipes en gezondheid. Het eerste jaar zijn we met hem op cursus gegaan en hebben we samen veel geoefend. En opnieuw toen het weer even tegenzat, opvoeden viel namelijk niet altijd mee. In 2016/2017 heb ik de opleiding Kynologisch Instructeur gevolgd aan de Martin Gaus Academie. Sinds 2016 geef ik les op de Martin Gaus Hondenschool Eindhoven en begeleid ik eigenaren met hun hond. 

In die tijd dat ik mijn kennis uitbreidde realiseerde ik me dat onze super gevoelige Sam stiekem best regelmatig moeite had bepaalde dagelijkse prikkels te verwerken. Dit resulteerde in onrustig, ongewenst gedrag en een emmer die steeds sneller overliep. 

Tijdens een workshop ontspanningsmassage, welke ik ben gaan volgen om meer rust en ruimte te creëren in zijn koppie, ben ik me gaan beseffen dat gedrag, fysieke en mentale klachten een relatie met elkaar kunnen hebben. Maar ook dat je door het geven van massageprikkels lichaam en geest kan beïnvloeden. Hier wilde ik meer van weten! Inmiddels ben ik gediplomeerd Kynologisch Masseur en Kynologisch Shiatsu Specialist, beide opleidingen gevolgd bij Dogs in Shape. Tijdens de shiatsu opleiding leerde ik naast massagetechnieken veel over de werking van het lichaam; spieren, gewrichten, huid, organen, bloed, hormonen en het zenuwstelsel. Ook verdiepte ik me in de TCM (Traditional Chinese Medicine); de vijf elementen, Yin Yang, Qi, de energiebanen (meridianen) en acupressuurpunten.

Het is fijn om te ervaren dat je met hondenmassage en acupressuur de kwaliteit van leven voor de hond en eigenaar kan verbeteren. Niet alleen door meer ontspanning te creëren en gedrag te beïnvloeden, maar ook fysieke klachten te verhelpen of te verlichten. Een (Shiatsu) hondenmassage kan dan ook heel goed ondersteunend werken in combinatie met bijvoorbeeld een training of een andere therapievorm.

opleiding, cursus, lezing of workshop

2021
Aromatherapie – Academie Paard en Hond
Kinesiologisch testen – TCM Academie voor Dieren

2020
Kynologisch Shiatsu Specialist – Dogs in shape
Voeding en suppletie voor sporthonden – Into the Wild
Detectie SIFD 1 – Out of the box with dogs
Omgaan met je ouder wordende hond – Raad van Beheer

2019
Kynologisch Masseur – Dogs in shape

2017
Kynologisch Instructeur module 3: Didactische vaardigheden – Martin Gaus Academie
Kynologisch Instructeur module 2: Trainingstechnieken – Martin Gaus Academie
EHBO voor honden – Martin Gaus Academie
EMRA/ESTA Emoties bij honden – Martin Gaus Academie
Workshop Mantrailen – Martin Gaus Eindhoven

2016
Kynologisch Instructeur module 1: Gedragsleer – Martin Gaus Academie
Ras & gedrag – Martin Gaus Academie

Voor specifieke informatie over een Shiatsu massage, een workshop en training klik op de buttons hieronder of neem contact met me op.