Augustus 2021

Een ontspannen lichaam geeft ruimte!

Een ontspannende workshop hondenmassage met deze kanjers in de hoofdrol.

Na een korte uitleg over massage zijn we gestart met het oefenen van diverse basistechnieken. Terwijl iedereen de eerste technieken eigen maakte zagen we bij veel honden de lichaamshouding al veranderen en de blik in de ogen verzachten. Het oefenen werkte ook al zeer rustgevend op de baasjes. De zwarte herder Pip besloot halverwege dat haar baasje verder maar moest opletten, Pip ging alvast lekker slapen 🙂 

Aan bod kwam onder andere het directe effect van massage op het lichaam zoals het ontspannen en soepel maken van bindweefsel en spieren. Door fysieke ontspanning creëer je ook weer rust en ruimte in het hoofd. Dit kan een super waardevolle ondersteuning zijn bij bijvoorbeeld het inzetten van training bij ongewenst gedrag. Hier draagt ook zeker het versterken van de vertrouwensband en het zelfvertrouwen door massage aan bij.
Het in contact zijn met je hond door te masseren (bewust kijken en voelen) zorgt er tevens voor dat je tussentijdse veranderingen van het lichaam eerder waarneemt. Ongemakken worden eerder opgespoord en kunnen daarmee worden beperkt. Tot slot hebben we geoefend met enkele zeer ontspannende acupressuurpunten welke tijdens de massage kunnen worden ingezet.

Elke deelnemer heeft na afloop een document ontvangen met de aan bod gekomen onderwerpen en technieken om thuis nog eens rustig na te lezen en te oefenen.

Lees meer over de toegevoegde waarde van zelf leren masseren op de workshop pagina. Kijk op mijn Shiatsu pagina als je wilt weten wat een Shiatsu behandeling voor jouw hond kan betekenen.

Wil je deelnemen aan een workshop laat dan een berichtje achterlaten via onderstaand formulier. Een privé workshop kan altijd ingepland worden. Wanneer er geen groepsworkshop gepland staat zal ik je op de hoogte houden. Het is ook mogelijk met vrienden zelf een groep samen te stellen.