workshop

Wil je zelf ook leren hoe je je hond kan laten ontspannen en hoe je met massage bijdraagt aan een goede gezondheid? Regelmatig organiseer ik een workshop hondenmassage waarin je samen aan de slag gaat.
We gaan oefenen met diverse basisgrepen. Je leert wat het effect is van massage, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast leer je bewust te kijken en voelen naar wat het hondenlichaam je vertelt. Ook leer je wanneer en bij welke honden massage wordt ingezet en hoe dit jouw hond kunt ondersteunen.

Workshop
Ontspanningsmassage

In de huidige tijd met de vele prikkels is het soms moeilijk de ontspanning te vinden. Dit geldt voor onszelf, maar ook voor onze honden. Deze prikkels hebben zijn weerslag op de fysieke gesteldheid en op de mentale belastbaarheid. Het haalt de hond uit balans.

Door het geven van een ontspanningsmassage versterk je het immuunsysteem van je hond, werk je aan zijn zelfvertrouwen en versterk je jullie vertrouwensband. Je hond leert te ontspannen bij aanraking (verzorging / dierenarts) en beter om te gaan met prikkels van buitenaf. Massage activeert het parasympatisch zenuwstelsel dat zorgt voor rust en herstel van het lichaam.

Eventueel kan je het geleerde van de workshop ook toepassen ter ondersteuning van een shiatsu behandeling.

En verder..

Een ontspannende hondenmassage zorgt ook voor:

De workshop vindt plaats in een klein groepje, van maximaal 4 eigenaar/hond combinaties. Kijk regelmatig op deze site of op de social media kanalen voor geplande data.

agenda

hondenmassage

Workshop Hondenmassage
Zondagmiddag 27 maart | Aanvang: 13:00u | Duur: 2 – 2,5 uur

Locatie:
Martin Gaus Hondenschool Eindhoven

Groepsgrootte:

maximaal 4 inschrijvingen

Liever een privé workshop?
Voor vragen of aanmelden kan je een mail sturen of het contactformulier hieronder invullen.

kijk verder voor de workshop Mogelijkheden