workshop

Een fysieke klacht of ongewenst gedrag kan ontstaan doordat het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen na een bepaalde gebeurtenis. Of dit nu een eenmalig, wellicht zelfs onschuldig, moment geweest is of een langdurige situatie, dat maakt niet uit. Dit ongemak kan voor veel onrust zorgen in het dagelijks leven van zowel de hond als jezelf. 


Met een ontspannende massage stimuleer je het parasympatisch zenuwstelsel. Dit deel van het zenuwstelsel beïnvloedt het zelfherstellend vermogen van het lichaam dat helpt de hond letterlijk en figuurlijk weer beter in zijn vel te komen. 
Het geven van een massage werkt ook super ontspannend voor jezelf, een waardevolle aanvulling in de situatie.

Wil jij leren hoe je met massage bijdraagt aan een evenwichtige en gezonde hond?

Een ontspannende massage
draagt bij aan:

Workshop

Tijdens deze workshop maak je kennis met hondenmassage en leer je hoe je jouw hond fysiek en mentaal kunt ondersteunen.
We behandelen specifieke acupressuurpunten en gaan aan de slag met diverse massagetechnieken voor een goede ontspannende massage. Ook leer je bewust te kijken en voelen naar wat het hondenlichaam vertelt en wat jouw hond nodig heeft.

Door regelmatig te blijven masseren kan je fysieke veranderingen of mogelijke ongemakken tijdig waarnemen en laten beoordelen indien nodig. De workshop is geschikt voor alle leeftijden, van opgroeiende tot ouder wordende hond.

De workshop vindt plaats in een klein groepje van maximaal 5 honden. Het is ook mogelijk de workshop zonder hond te volgen wanneer een groep te lastig is. Bekijk de data op deze site of volg ons op social media voor de laatste info.

Deze workshop is als tussentijdse ondersteuning ook een mooie aanvulling op een Shiatsu behandeling bij specifieke klachten.

agenda

hondenmassage

Workshops Hondenmassage
Nieuwe data volgen binnenkort.

Aanvang: 13:00u | Duur: 2 – 2,5 uur

Locatie:
Martin Gaus Hondenschool Eindhoven

Groepsgrootte:

maximaal 5 inschrijvingen

Volg je liever een privé workshop of op een ander datum?
Laat het me weten, ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!

Het is even geleden dat ik de workshop heb gedaan bij jou, maar ik wilde je toch even een update geven. Kort na de workshop paste ik het geleerde soms toe bij Magic. Toen hij toch lichamelijk wat achteruit ging (wat ook werd geconstateerd bij de dierenarts), ben ik echt structureel uitgebreid gaan masseren. Twee weken geleden zei de dierenarts nog dat de spiermassa okay was (terwijl die was gaan afnemen) en gisteren constateerde de osteopaat ook dat hij qua spieren en bindweefsel prima was. Ze was daar enigszins verbaasd over, tot ik vertelde dat ik hem masseer. Zij was er ook van overtuigd dat zijn goede lichamelijke conditie zeker kwam door de massages. De bevestiging daarvan was voor mij dat er 3 zones waren die iets minder flexibel waren, en dat waren net 3 zones die ik niet actief meenam in de massages. Vanaf nu dus wel. Dus bij deze nogmaals hartelijk dank voor de goede instructies. Ik ben er zeker van dat Magic hierdoor langer een goed leven heeft! En ik dus ook 😊
R. met Magic
September 2023

September 2022

massage bij herplaatsing

Door geduld, hard werken en de juiste begeleiding heeft Davina mooie stappen gemaakt.

Augustus 2021

EEN ONTSPANNEN LIchaam GEEFT RUIMTE!

Workshop ontspanningsmassage voor honden met deze 6 kanjers in de hoofdrol.

agenda

hondenmassage

Workshop Hondenmassage
Binnenkort verschijnen er nieuwe data voor groepsworkshops begin 2023. 

Op locatie
Ken je meerdere geïnteresseerden in jouw omgeving dan is het mogelijk zelf een groep samen te stellen. Ik kom dan op locatie een workshop geven. Minimale groepsgrootte: 4 personen.

Heb je vragen of volg je liever een privé workshop?
Laat het me weten, ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!

kijk verder voor de workshop Mogelijkheden